TRX

Az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki a TRX-et. A TRX egy funkcionális tréning eszköz, amely hevederekből és fogókból áll, általában falra vagy plafonra erősítik. Teljes testtel végzett ellenállásos edzés, ellenállásként a saját testsúlyt használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. Ezáltal gyakorlatok százainak elvégzését teszi lehetővé.

A gyakorlatok nem fix, kötött pályán mozognak, hanem szabad mozgási lehetőséget hagynak az izmoknak és az ízületeknek, ezért a szokottnál sokkal több izom vesz részt a munkában. A legtöbbet a méltatlanul elhanyagolt stabilizáló izmok fejlődnek.

A TRX segítségével olyan izmokat erősíthetsz szinte észrevétlenül, amelyek javítják a tartásod, segítenek leküzdeni a hasadon lévő zsírfelesleget, valamint rugalmasabbá tesztik az egész testedet, így feszesebb, koordináltabb lesz a mozgásod.
Egy nagyon fontos előnye, hogy nem terheli túl az ízületeidet az edzések alatt, mivel saját testsúlyoddal dolgozol, és folyamatosan változtathatsz a gyakorlat erősségén, mozdulataid helyességén, így elkerülhető az ízületeid akaratlan túlfeszítése vagy terhelése. A gumikötelet a nyújtásban is hatékonyan alkalmazhatod, ezzel is bizonyítva sokrétű felhasználását.

  • Állóképesség fejlesztése
  • Jobb koordináció
  • Erős izomstabilitás
TRX

Alkalmazható bárhol, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a törzs izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. Kiválóan és gyorsan formálja a testet mivel egy időben több izomcsoportot is tudunk mozgatni!