ALAKFORMÁLÓ KÖREDZÉS

Az alakformáló köredzés lényege az izomépítés, mellyel az anyagcserét növeljük, és a magas intenzitáson végzett gyakorlatok mind-mind segítenek a zsírégetésben, fogyásban és alakformálásban.

Ez az edzésterv a magas intenzitású és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keveréke, melyet könnyű követni, kiváló edzést nyújt és melynek célja a zsírégetés, izomépítés, valamint a szív- és tüdő állóképességének javítása. Egyetlen „kör” edzés az összes előírt gyakorlat elvégzését jelenti; a lényege az, hogy amint végeztünk,azt később újra elvégezzük egy kicsit más formában. Az edzés során nagyon kevés pihenő van a gyakorlatok között, gyakran egy gyors mozdulattal át is térünk a következőre. Az alap program ha az előírt intenzitáson követed, és elvégzed a bemelegítést, illetve a „lehűlést”, akkor körülbelül 4-500 kalóriát égetsz el – nem is rossz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy erő-fejlesztő és kardió gyakorlatokat is végzel egyszerre, mindezt kevesebb, mint egy óra alatt.

Kezdetnek elég kevesebb intezitásal vagy kevesebb súlyal végezned. Ahogy fejlődsz, úgy növelheted a súlyzók méretét és az ismétlések számát is. A hasonló edzéstervek egyik fő hibája az, hogy könnyű súlyokkal vagy túl alacsony intenzitással végzik a gyakorlatokat. A köredzés rendkívül változatos lehet, hiszen a körülmények, a változtatható tényezők kombinálása nagy lehetőségeket rejt magában: a helyszín, az egyes állomások egymásutánisága, állomások száma, az ott eltöltött idő, a gyakorlatok jellege, az eszközök. Nagyon változatos, élvezetes, és rendkívül hatékony edzésforma.

  • Állóképesség fejlesztése
  • Gyors izomépítés
  • Hatékony zsírégetés
Alakformáló köredzés

Alkalmazható bárhol, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a törzs izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. Kiválóan és gyorsan formálja a testet mivel egy időben több izomcsoportot is tudunk mozgatni!