FUNKCIONÁLIS EDZÉS

A funkcionális edzés lényege, hogy a testet egészként kezeli. Összetettebb gyakorlatokkal egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg köredzés formában!

Az edzések alatt a teljes test megmozgatása a cél.

Ilyenkor egyetlen tréning alatt előkerül az állóképesség fejlesztése, az erősítés, a mobilizáció Maximális hatékonyság a funkcionális edzések gyakorlatainak java a természetes mozdulatsorokon alapul, csupa olyasmi, amit a hétköznapi életben is csinálsz.

Húzó és toló mozgások képezik az edzés alapját. Hason fekvésből a fekvőtámaszhoz hasonló mozdulattal kelsz fel, egy nehezebb tárgyat úgy veszel fel a földről, mintha elemelést csinálnál, és valószínűleg a guggolás is a mindennapjaid része. A gyakorlatok nagyon sokfélék, sőt, összetett variációik is léteznek. Mivel a mozdulatok végrehajtása számos nagy izomcsoport munkáját igényli, kiemelkedően hatékonyak.

A funkcionális edzésben éppen az a jó, hogy bárkinek ajánlott, hiszen sokoldalúan fejleszt, sokféle eszközt használ. Kezdőknek főleg, de akár sportolóknak is kiegészítés gyanánt.

  • Teljes test megmozgatása
  • Maximális hatékonyság
  • Összetett gyakorlatok
Funkcionális edzés

Alkalmazható bárhol, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a törzs izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. Kiválóan és gyorsan formálja a testet mivel egy időben több izomcsoportot is tudunk mozgatni!